Rubriky: Firefox

Firefox pro mobily bude mít stejné verzování jako desktopová verze

Pokud trochu sledujete vývoj Firefoxu pro mobilní zařízení, pak jste si již jistě všimli odlišného verzování oproti desktopová verzi. Ta by měla letos vyjít ve verzi 4.0, zatímco u mobilní verze se až doposud hovořilo o verzi 2.0. Rozdíl je dán tím, že mobilní verze přišla později a začala se „číslovat od jedničky“. Protože se však tato praxe neukázala jako zrovna nejlepší, začne mobilní verze kopírovat číslování té desktopové. Příští verze mobilní varianty Firefoxu tak bude 4.0 a nikoliv 2.0, jak bylo uváděno doposud.

4 komentářů k článku “Firefox pro mobily bude mít stejné verzování jako desktopová verze”

  1. MUDO napsal(a)

    Ako to bude s cislovanim minoritnych verzii? Ak je aktualna verzia desktop. aj mobilneho FX napr. 4.0. a opravia nejaku specificku chybu iba v desktopovej verzii a vydaju teda verziu 4.0.1, aka bude dalsia verzia mobilneho FX? Preskocia 4.0.1 a bude to 4.0.2?

    A btw, nie som sice expert v cestine, ale ku koncu prvej vety vidim dve chyby – slovo „verzování“ a nespravne sklonovanie v slove „desktopová“.

    Inak sa na dalsie novinky mobilnej verzie FX velmi tesim.

  2. Panther napsal(a)

    Docela bych uvítal FF na OS Bada

  3. David napsal(a)

    Už stahuju první prebetu 😀

  4. David napsal(a)

    [1] Asi nepřeskočí. Při nové verzi FF se aktualizuje jádro Gecko, a tímpádem by to bylo „nefér“, že desktop má novější Gecko.