Rubriky: Firefox

Firefox a vzhled připravovaného Správce stahování

O připravovaném novém Správci stahování jsme se zde již několikrát zmiňovali. Aktuálně se s ním můžete již setkat ve vývojovém kanálu UX, který slouží pro zkoušení a ladění úprav grafického rozhraní a v Bugzille probíhá sběr reakcí. Protože ne každý z vás používá vývojovou verzi Firefoxu (a už vůbec ne kanál UX), připravili jsme pro vás pár aktuálních ukázek.

Na prvním obrázku si můžete všimnout tlačítka Správce stahování, které informuje o zbývajícím čase aktuálního stahování. Jedná se o tlačítko, takže ačkoliv je na obrázku umístěno na liště s panely, je možné jej přesunout na jiné místo ve Firefoxu.

Po klepnutí na tlačítko se vám zobrazí detail Správce stahování v rámci „bubliny“. Nejedná se tedy o samostatné okno jako u existujícího správce.

Obsah okna přibližně odpovídá existujícímu Správci stahování. Výjimkou je vyhledávání a mazání, které je nyní dostupné v Knihovně stránek.

7 komentářů k článku “Firefox a vzhled připravovaného Správce stahování”

  1. Richard852 napsal(a)

    Ještě mi tam chybí možnost „Remove all from list“ a „Show all download history“ přes pravý klik, příp. tlačítka.

  2. Edds napsal(a)

    myslim ze stiahnute subory by sa mali zo zoznamu automaticky zmazat po zatvoreni firefoxu

  3. puchal napsal(a)

    ještě jsem náhodou objevil, že u přinuté karty v UX verzi nejsou záložky a ani adresářní řádek (tím pádem ani tlačíto vpřed)

  4. Alpin napsal(a)

    Ahoj.
    Mohl bych vědět jaký je rozdíl mezí vývojovým kanálem UX a vývojovou větví Nightly ?

    Děkuji moc 🙂

  5. Pavel Cvrček napsal(a)

    Rozdíl je jednoduchý. UX je specializovaný kanál vývoje, kde se zkouší a testují různé změny v grafickém rozhraní Firefoxu, které se po dokončení stanou součástí vývojové větve nightly. Existují i další specializované vývojové větve. Např. pro JavaScript, Správce doplňků, vývojářské nástroje atd.

  6. Mysteria napsal(a)

    Takže by se dalo říct, že UX je ještě víc mladší než Nightly?
    UX => Nightly => Aurora => Beta => Stable?

  7. Pavel Cvrček napsal(a)

    Pokud to omezíš na úpravy grafického rozhraní, pak ano. U zbytku je to klasické Nightly. Nightly bych navíc považoval za stabilnější než specializované vývojové verze.