Rubriky: Firefox

Firefox přidá možnost mazání dat po odhlášení od synchronizace

Firefox Sync je služba, se kterou si můžete synchronizovat svá data (záložky, hesla, …) mezi vlastními zařízeními. Firefox 62 přidá možnost při odhlášení od Syncu také synchronizovaná data ze zařízení smazat.

Někteří uživatelé používali Sync také pro přístup ke svým datům z cizích zařízení. Problém je ale v tom, že po odhlášení všechna data na zařízení zůstávají. To se ale s Firefoxem 62 změní. Po odhlášení zařízení od synchronizace vám nově nabídne také smazat z Firefoxu synchronizovaná data i cookies a data uložená v mezipaměti.

Data se samozřejmě nesmažou ze synchronizačního serveru, ale pouze z Firefoxu na daném zařízení, které „opouštíte“. Teoreticky se tak budete moci přihlásit v internetové kavárně, a před odchodem po sobě svá data uklidit.

Pozn.: Stále platí, že jsou data na serveru šifrována a pokud pro svůj účet obnovíte (zapomenuté) heslo, ze serverů budou okamžitě smazána. Pro ještě větší zabezpečení si můžete nastavit dvoufázové ověření a v nastavení účtu Firefoxu pravidelně kontrolovat seznam přihlášených zařízení.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *